Aktuelt fra distriktet

Tilbake til Andøy

 

19 - Walberg August Storstrand (1889 - 1947)

 

Tilbake til listen

W. Storstrand, ordfører i det nye Andenes.

 

 

W. Storstrand var født på Fiskenes i Andenes. Sønn av kjøpmann J. Storstrand.

Han var representant 1923-28, varamann 1921-31 (møtte ikke), og ordfører i det nye Andenes l932-37. Han har deltatt i 221 møter, foredrog som ordfører 1842 saker. Møtte 6 ganger - 1932-37 - på fylkestinget.

Walberg August Storstrand var født i 1889. I 1907 deltok han i et 4 måneders kursus ved R. Angells handelsskole. Efterat han i ett års tid haddee vært betjent i farens forretning på Fiskenes, var han ca. ett år betjent ved Kjøli Brupers handelsforretning i Guldalen. Senere betjent i Kolflaaths forretning, Kabelvåg. I sin fars forretning var han, både på Andenes. Syltefjord og hjemme eftersom sesongen krevet det, og overtok så i 1917 bestyrelsen av den. Blev ansatt som poståpner og ekspeditør i 1922, efterat faren hadde frasagt sig disse forretninger.

Andenes herred er ikke lett å administrere. Over hovednæringen - fiskeriet - er det noe varierende og ustabilt, som kan bringe avbrekk både i plan og beregning. Det er vel neppe noe sted i landet hvor det med almindelige fiskeredskaper går så fort å tjene en slump penger som her. Men så kan også havet ta fort igjen. Det hele blir lotterimessig.

Men det later til at Storstrand klarer brasene godt, enten bygda hans har økonomisk medgang eller motgang.